Stage lopen of je expertise delen als vrijwilliger... Je bent welkom!

Lamin Health center biedt voor studenten HBO-V, PABO of Mondhygiëne een uitstekende stageplek.  Vrijwilligers die hun expertise willen delen voor een korte of langere tijd verwelkomen we graag.


Stage lopen in LHC of op de Babylon Cycle School

Al vele studenten gingen je voor en zij zeggen steevast dat je hier ervaring kunt opdoen voor de rest van je leven.

Gambia biedt vooral door haar volstrekt andere cultuur, maar ook door een religie en klimaat een totaal nieuwe beleving  dan je in Nederlandse stage zou opdoen. Als je hier meeloopt op de Babylon school of in ons ziekenhuis, dan leer je Gambia echt kennen. Je leert gewoon meer in dezelfde tijd, als professional, maar ook als mens. 

In dit overwegend Islamitische land tref je een bevolking die het leven met een grote glimlach aangaat. Gambia wordt niet voor niets 'the smiling coast of Africa' genoemd. De Islamitische regels zijn alom vertegenwoordigd, maar als toubab (withuid) die regels niet helemaal volgt is je dat snel vergeven. Het wordt enorm gewaardeerd als je jezelf aanpast aan de cultuur en daarmee respect toont voor de heersende waarden en normen.

De staff van LHC is gewend aan de Nederlandse invloeden en nadat ze de kat uit de boom hebben gekeken heb je collega's voor het leven. De interactie tussen de Nederlandse studenten en de lokale staff wordt om de uitwisseling van kennis dan ook door beide partijen gewaardeerd.

Wil je stage komen lopen dan gaat dat via je opleidingsinstituut. Onze contactpersoon in Nederland, Tina Folkersma neemt contact met je op. Zie het draaiboek m.b.t. de routing en tijdsplanning.

Heb je de beslissing genomen dan vind je rechts het huisboek en natuurlijk mag je ons altijd contacten als je meer wilt weten.


Vrijwilligerswerk

In een ziekenhuis in een Afrikaans land is altijd ruimte voor vrijwilligers. 

Heb je zin om als vrijwilliger je energie te stoppen in LHC dan is er altijd wel wat te doen.  Heb je expertise die je hier wilt inzetten, bijvoorbeeld als verloskundige, diëtiste, ouderen of juist kinderspecialist, computertechneut of ben je gewoon handig met hamer, boor, electra of noem maar op je bent welkom. 

Er zijn altijd handen tekort. Sommige taken lijken simpel, maar de behoefte is groot en de alternatieven liggen hier niet voor het oprapen. Met de beperkte staf die we hebben en het vele werk wat dagelijks op ons afkomt hebben we soms gewoon behoefte aan mensen die een praktisch handje helpen. 

 

Laat je dus niet tegenhouden door het bovengenoemde maar stuur ons een mail als je denkt dat je jouw kennis hier kunt inzetten voor het goede doel.

Onze huidige HR-manager dacht na een vakantie in Gambia, ik kan hier wel wat doen voor drie maanden. Als oud-verpleegkundige was er nog genoeg feeling met het werk in het ziekenhuis om dat in Gambia om te zetten tot een mooi project van drie maanden. Drie maanden werden een jaar en één jaar twee jaar... 

Natuurlijk zal het niet iedereen zo vergaan maar het geeft aan dat het hier goed toeven is en dat de uitdagingen groot genoeg zijn om je energie in te stoppen.

Mail ons: info.laminhealthcenter@gmail.com