STAGIAIRES/VRIJWILLIGERS


Stage lopen of je expertise delen als vrijwilliger... Je bent welkom!

 

Lamin Health Center biedt voor studenten MBO, HBO, PABO, Huidtherapie of Mondhygiëne een uitstekende stageplek. Vrijwilligers die hun expertise willen delen voor een korte of langere tijd verwelkomen we graag. Lees hier meer over de ervaringen van voorgaande studenten en vrijwilligers en bekijk de foto's in de galerie om een impressie te krijgen van leven en werken in het LHC.

Studenten en vrijwilligers kunnen verblijven op de eerste verdieping van LHC; neem een kijkje bij onze accommodatie.


Stage lopen in LHC of op de Babylon Cycle School

 

Al vele studenten gingen je voor en zij zeggen steevast dat je hier ervaring kunt opdoen voor de rest van je leven.

Gambia biedt vooral door haar volstrekt andere cultuur, maar ook door een religie en klimaat een totaal nieuwe beleving dan je in Nederlandse stage zou opdoen. Als je meeloopt op de Babylon school of in ons ziekenhuis, dan leer je Gambia echt kennen. Je leert gewoon meer in dezelfde tijd, als professional, maar ook als mens. 

In dit overwegend Islamitische land tref je een bevolking die het leven met een grote glimlach aangaat. Gambia wordt niet voor niets 'the smiling coast of Africa' genoemd. De Islamitische regels zijn alom vertegenwoordigd, maar als toubab (withuid) die regels niet helemaal volgt is je dat snel vergeven. Het wordt enorm gewaardeerd als je jezelf aanpast aan de cultuur en daarmee respect toont voor de heersende waarden en normen.

De staff van LHC is gewend aan internationale invloeden en je hebt vaak collega's voor het leven. De interactie tussen de Nederlandse studenten en de lokale staff wordt om de uitwisseling van kennis dan ook door beide partijen gewaardeerd.

 

Wil je stage komen lopen dan gaat dat via je opleidingsinstituut. Onze contactpersoon in Nederland, Tina Folkersma neemt contact met je op. Zie het draaiboek m.b.t. de routing en tijdsplanning.

Heb je de beslissing genomen dan mag je ons altijd contacten als je meer wilt weten.


Vrijwilligerswerk

 

In een ziekenhuis in een Afrikaans land is altijd ruimte voor vrijwilligers. 

Heb je zin om als vrijwilliger je energie te stoppen in LHC dan is er altijd wel wat te doen. Heb je expertise die je hier wilt inzetten, bijvoorbeeld als arts, verloskundige, diëtiste, ouderen of juist kinderspecialist, computertechneut of ben je gewoon handig met hamer, boor, electra of noem maar op je bent welkom. 

Er zijn altijd handen tekort. Sommige taken lijken simpel, maar de behoefte is groot en de alternatieven liggen hier niet voor het oprapen. Met de beperkte staf die we hebben en het vele werk wat dagelijks op ons afkomt zijn extra handen van harte welkom. 

 

Enthousiast geworden? Mail ons als je denkt dat je jouw kennis hier kunt inzetten voor het goede doel.

info.laminhealthcenter@gmail.com