STICHTING


NGO A27 - Stichting Humanitaire Hulp Gambia

Lamin Health Center werkt nauw samen met de in Nederland gevestigde Stichting Humanitaire Hulp Gambia (SHHG) (https://www.stichtinghumanitairehulpgambia.nl/) met een in Gambia gevestigde NGO A27, Foundation Humanitarian Aid Gambia (FHAG).

 

De stichting is al meer dan 25 jaar actief in Gambia met als grote initiators Ellen Verlaan en Arthur Aalst. Zij hebben zich in de loop van de jaren bezig gehouden met tuinen, scholen, gezondheidscentra en zonneprojecten. Hierdoor ondersteunen zij de gemeenschap, want alles gaat natuurlijk in samenwerking. 

 

Zelfredzaamheid en zelfstandigheid

De NGO heeft samen met het World Food Programme een 5 jaar lopend project gerealiseerd waarin 500 kinderen op twee scholen dagelijks te eten hadden. Door het ontwikkelen van een tuin voor 200 vrouwen konden de scholen voorzien worden van voedsel en hadden de vrouwen inkomsten. Het project is een langlopend succes, vooral omdat de uitgangspunten kloppen: zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Laptops: de weg naar kennis

De Stichting in Nederland werkt samen met o.a. het Noorderpoort college in Groningen. Al diverse malen zijn 2e hands desktops en laptops naar diverse scholen en studenten hier in Gambia gegaan.

De laatste actie was mei 2020 waarbij 30, 1e en 2e jaars universiteit's studenten een laptop konden aanschaffen voor een klein bedrag. Het geld wordt apart gehouden voor onvoorziene zaken of herstel van schade aan de laptops.

 

De stichting heeft 10 jaar lang de bekende Amsterdam-Dakar Challenge georganiseerd, waarbij de opbrengst van de te verkopen auto's besteed werd aan vooraf bepaalde goede doelen. En onlangs de X-Ray Challenge voor een rontgenapparaat voor Lamin Health Center.

De doelstellingen van de stichting en LHC komen in grote lijnen overeen en een samenwerkingsverband werd gecreëerd.