Welkom bij Lamin Health Center

 

LHC is een kliniek midden in het hart van Lamin, Gambia. Het ziekenhuis heeft een goed opgeleide lokale staf van 42 medewerkers met een Nederlandse leiding. Tropenartsen uit o.a. Nederland staan borg voor een optimale zorg. LHC is een non-profit organisatie en heeft een samenwerkingsverband met de Stichting Humanitaire Hulp Gambia en de Gambiaanse NGO A27. 

 

Gambia is een voormalige Britse kolonie en een van de armste landen van wereld. Het is ook het kleinste land van Afrika en heeft een zwakke economie. Veel mensen zijn er straatarm, leven in erbarmelijke omstandigheden met slechte hygiëne, vaak zonder elektriciteit en stromend water, en verkeren in een slechte voedingstoestand door eenzijdig voedsel.

 

Statistieken wijzen uit dat de levensverwachting onder de 1,9 miljoen inwoners van Gambia zo’n 20 jaar minder is dan wij in Europa gewend zijn. Naast hypertensie, diabetes, infectieziekten, ondervoeding en malaria is er hoge kindersterfte: gemiddeld sterven er 48 van de 1.000 baby’s bij de geboorte en halen zo’n 125 kinderen het 1e levensjaar niet. Bij Lamin Health Center werken we iedere dag voor de gezondheid van de Gambianen die hun zorg aan ons toevertrouwen.

 

Lamin Health Center is gehuisvest in een faciliteit in opdracht van de Stichting Kinderen van Lamin, in 2014 aangestuurd vanuit Nederland, gebouwd door Gambianen, en mede gesponsord door de MRC-Holland Foundation en de Stichting de Wilde Ganzen; organisaties die willen bijdragen aan een beter leven voor de kansarmen in de wereld. Na de oplevering is het gebouw overgedragen aan de gemeenschap van Lamin Village.

 

Lamin Health Center is de enige kliniek in het dorp met ruim 45.000 inwoners. Gemiddeld komen er jaarlijks ruim 25.000 patiënten uit de regio, vaak zeer schrijnende gevallen, voor een medisch consult en zo'n 2500 (aanstaande) moeders naar het consultatiebureau voor zwangerschapscontrole en/of gratis vaccinatie van hun baby. Gambia heeft geen sociaal verzekeringsstelsel zoals wij dat in Nederland kennen. Als je geld hebt kun je naar school en/of naar de dokter. Om de zorg zo laagdrempelig te maken proberen we de tarieven zo laag mogelijk te houden.

 

Ons hoofddoel is optimale klinische-en poliklinische zorg en begeleiding te bieden in een veilige en hygiënische omgeving. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan professionalisering op diverse fronten zoals zorginhoudelijke aspecten en het managen van bedrijfsprocessen.

 

Lees hier meer over LHC.

De kliniek is altijd open

"Your cure is - 24/7 - our care"

Er zijn diverse poliklinieken:

Fertiliteit

Hypertensie, Diabetes

Gynaecoloog

Zwangerschapsbegeleiding

Kraamkliniek, Moeder en kind zorg

Malnutritie

Tandarts

Fysiotherapie

Onderzoeksmogelijkheden:

Laboratorium

Echografie, CTG

ECG


Lamin Health Center

Lamin Lodge Junction / Anna Street

Lamin Village

Kombo North, West Coast Region, The Gambia

Contact informatie:

info.laminhealthcenter@gmail.com

LHC receptie: 7888820

Management:  2002889 / 7007867